Uw slaappositie bij de keuze voor uw hoofkussen

Slaappositie

Als u een hoofdkussen koopt moet u rekening houden met uw slaappositie. We onderscheiden de slaappositie in:

- Buikslapers

Het optimale hoofdkussen voor de buikslaper is niet te hoog. Lage hoofdkussens met vooral een goede invering kunnen  veel klachten als nek- en hoofdpijn voorkomen. Doordat u als buikslaper vaker met uw hoofd moet draaien dan als zij- of rugslaper is het de meest belastende slaap positie voor uw wervels. Is het voor u lastig om uw slaaphouding aan te passen dan is het zeer aan te raden om uw hoofdkussen met zorg te kiezen. 

- Zijslapers

Als zijslaper kunt u kiezen voor een comfortabeler en hoger hoofdkussen die de kromming van de hals verminderd. Als zijslaper is de druk van uw schouder op het matras groter dan als buik- of rugspier. Een hoog hoofdkussen in combinatie met een matras en bedbodem die goed doorveert is voor de zijslaper de ideale combinatie. 

- Rugslapers

De kromming van de rug is bij rugslapers essentieel. De rug en de nek hebben bij rugslapers meer ondersteuning nodig. Dit is afhankelijk van de kromming van uw rug. Des te groter de kromming des te hoger uw kussen moet zijn

Vorm

Een hoofdkussen met een vaste vorm of vervormbaar?

Vind u het fijn om tijdens uw slaap meerdere vormen aan uw hoofdkussen te geven of heeft u liever een vast hoofdkussen? Als u liever een vaste vorm heeft kies dan bij de aanschaf voor synthetisch hoofdkussen. Donzen kussens zijn daar in tegen  makkelijk te vervormen. 

Hardheid

Kiest u een hard of zacht hoofdkussen?

De hardheid van uw hoofdkussen is voor ieder verschillend. Dit is puur afhankelijk van wat u gewend bent en fijn vind slapen. Donzen hoofdkussen zijn zachter dan latex of veren kussens. 

Materiaal

Welk materiaal is voor u geschikt?

Als we naar de verkoopcijfers kijken is het donzen en/of veren kussen nog steeds het populairst. Het kussen is of lekker zacht (100% dons) of juist vrij hard (100% veren) . De zwaarte en de hardheid worden bepaald door de verhouding tussen dons en veren.

Een wollen kussen is stevig, heeft veerkracht , het steunt en toch is het heerlijk zacht. U zult van een wollen kussen dan ook lang plezier hebben. De vezels van het wol worden verwerkt tot bolletjes, deze bolletjes vormen de vulling van het wollen kussen. De vulling van het wollen kussen blijft lang goed.

Voor een vormvast kussen kunt u kiezen voor een Latex (natuurrubber kussen). Doordat het Latex in mallen wordt gegoten krijgt het kussen zijn vorm. Een Latex kussen kan snel warm aanvoelen maar geeft wel een goede steun aan hoofd en nek.

Een Ergonomisch kussen wordt over het algemeen gemaakt van Visco-Elastisch schuim. Deze kussens hebben anders dan de standaardkussens ( deze worden gevuld ) een standaard vorm. De vorm van het kussen kunt u dan ook niet aanpassen door het te vouwen of te vormen.
Het schuim van het Visco-elastisch verdeelt de druk van uw lichaam, daardoor heeft u een optimale steun voor uw nek en hoofd. Het materiaal is vrij transpiratiegevoelig en verliggen gaat iets minder goed dan bij een vulbaar kussen.

Het opbouwen van een neksteunkussen wordt gedaan uit verschillende materialen. De specifieke eigenschapen dragen zorg voor uw welbevinden. Voor extra ondersteuning is er de latex neksteun, de donzen toplaag zorgt voor de zachtheid en het traagschuim voegt zich naar uw lichaam. Dit alle tezamen vormen een ideaal neksteunkussen.